Search
Close this search box.
Over mij

Al bijna 20 jaar geef ik leiding aan bedrijven. Eerst in loondienst, daarna als ondernemer en tegenwoordig als investeerder en begeleider van jonge bedrijven.

In al die jaren heb ik best veel geleerd over het starten en opschalen van bedrijven. Ik heb nuttige adviezen gekregen van anderen en heb ook zelf goede oplossingen bedacht voor allerlei problemen die ik tegenkwam. Deze lessen gebruik ik bijna dagelijks richting de ondernemers die ik begeleid.

Mijn lessen zijn niet perse wetenschappelijk onderbouwd, maar wel allemaal in de praktijk bewezen. Althans, voor mij werken ze en de bedrijven die ik begeleid groeien goed.

Het zijn een soort van tegeltjeswijsheden waar een kern van waarheid in zit. Op deze website deel ik mijn tegeltjes graag met je.

Lekkere referenties

Bedrijven die ik heb geholpen

Populaire tegels

#6 Bedenk een eenvoudige oplossing

In de ruim 20 jaar dat ik bezig ben met het starten en laten groeien van bedrijven heb ik geleerd dat het heel gemakkelijk is om ingewikkelde oplossingen te bedenken. Het is veel moeilijker om iets te bedenken dat heel eenvoudig is.

Read More

#5 De vraag is belangrijker dan het antwoord

In de huidige digitale wereld is het antwoord op bijna elke vraag slechts één zoekopdracht verwijderd. Met de vrijwel onbeperkte toegang tot enorme hoeveelheden informatie op het internet, is het gemakkelijker dan ooit om antwoorden te vinden op vragen. Juist daarom is het stellen van de goede vragen belangrijker dan ooit.

Read More

#1 Eerst valideren, dan pas investeren.

Op mijn schouderblad staat een tattoo met de tekst ‘I’d rather be optimistic and wrong than pessimistic and right’, een quote van Elon Musk. Ik geloof dat optimisme een belangrijke eigenschap is voor iedereen die aan iets nieuws begint.

Read More